Carrièreverloop

 

Hélène Bergmans Design – verzorgt design advies en inhoudelijke vormgeving gericht op projecten voor de cultuur sector, makers en ondernemers [Editorial Curator en Design Consultant voor Next Level Art Projecten]. Met 25 jaar ervaring in de designwereld, dat raakt aan de kunstwereld, breng ik mijn inzichten, netwerk, expertise, creativiteit, brede interesse en enthousiasme ter tafel bij positioneringen van projecten.

Voor degene die Hélène kennen is zij in de eerste plaats bekend door projecten in Amsterdam Nieuw West, zoals  conceptstore Waar&Huis (2015), Sloten terug in de Kas (2013) en Route 10/66 (2012) samen met Brigit Vermeulen.

Sinds 2018 ontwikkelt Hélène naast vele offline ontwerp opdrachten voor opdrachtgevers in de culturele- en dienstensector, steeds vaker ook web identiteiten. Bij Webwork.Amsterdam is Hélène partner en creative web director.

In de jaren ’90 ontwierp zij onder meer voor de PTT en ZandersPapier bij Studio Dumbar. Van 1992 tot 2010 werkte zij aan prijswinnende projecten op haar ontwerpbureau Barlock in Den Haag. 

Haar opleiding als typograaf/ontwerper volgde zij aan de kunstacademie in Breda en de Royal College of Art in Londen. Stages liep zij bij Total Design  in Amsterdam en in Parijs.

In 2018 nam zij deel aan ‘de Kunst van het Tentoonstellen’, een leer-werktraject bij het Van Gogh Museum en ontwikkelde zij, met mede cursisten, de tentoonstelling ‘HedenHaags – ik zie ik zie wat hij niet ziet’ in de Mesdag Collectie te Den Haag. 

Vervolgens vulde zij het team aan, als ontwerper en bewoner van Nieuw Sloten, over de toekomstvisie van het Groot Amsterdams Bos-plan en is de Cultuurbijdrage ‘Het Antropocene Bosch’ gepresenteerd in de Gemeenteraad van Amsterdam.

Hélène Bergmans Design: vormgever van concepten.

CV – Download een uitgebreider CV hier